THE MOMENT edelsteen actie

Wat is THE MOMENT?

The Moment is een klankschalen en edelstenen winkel gevestigd aan de Runde ZZ 13 in Emmer-Compascuum. Wij zijn vooral gericht op het verkopen van klankschalen, maar je kan bij ons ook terecht voor edelstenen, kristallen, sieraden en meer!

Wij vinden het zoeken van een klankschaal iets wat je in de praktijk moet ervaren en niet online, vandaar dat je bij ons altijd welkom bent om alle schalen te proberen. Dit zonder gestoord te worden of een verkoper om je heen te hebben.

Wat verkopen wij?

Wij verkopen voornamelijk verschillende soorten edelstenen en klankschalen. Wij hebben verschillende formaten klankschalen met bijpassende accessoires, zoals een kussentje en aanstrijkstok.

Wij verkopen ook verschillende soorten en maten edelstenen. Van ruwe stenen tot trommelstenen, torens, statieven, zoutkristallampen, sieraden, sleutelhangers en meer. Er is genoeg keuze om wat leuks te vinden.

Daarnaast verkopen we ook nog schedels voor aan de muur, meditatie omslagdoeken, insect sticks, natural miste en smudge sticks.

Actie stenen beschrijvingen:

Zwarte toermalijn

Toermalijn werkt aardend, beschermend en reinigend. Het is een zeer geschikte steen om te gebruiken als bescherming tegen allerlei vormen van negatieve energie en straling. De steen doet dit op verschillende manieren: het werkt als een soort van schild, helpt negatieve energie afvoeren en zet negatieve energie om in positieve energie. Hierdoor worden de aura energiebanen gereinigd en in balans gebracht. Toermalijn helpt je hierdoor in je kracht staan en een ontspannen en zelfverzekerde houding aannemen. Toermalijn heeft niet alleen een positieve werking op mensen en dieren, maar ook op planten en bomen. De steen zorgt voor natuurlijke bescherming en stimuleert groei en bloei. Naast de algemene eigenschappen van toermalijn, heeft zwarte toermalijn de sterkst aardende en beschermende werking van alle toermalijnsoorten en beschermt tegen alle vormen van negatieve energie zoals elektromagnetische straling van mobiele telefoons, laptops, computers en andere apparaten en andere omgevingsinvloeden, tegen zwarte magie, voodoo en vervloekingen en tegen negatieve gedachten en zorgen. Fysiek heeft een zwarte toermalijn een positieve werking op het immuunsysteem. De rug, de spieren, het zenuwstelsel en kan de steen pijnklachten verminderen en beschermen tegen toxinen en vervuiling.

Verzorging

Zwarte toermalijn kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

Sterrenbeeld

Weegschaal, Schorpioen en Steenbok.

Chakra

Zwarte toermalijn reinigt alle chakra’s. Zwarte toermalijn werkt extra in op het basis chakra (1e)

Rozenkwarts

Rozenkwarts is bij uitstek de steen van het hart en liefde. De steen werkt sterk in op het hart chakra en opent het hart om liefde te ontvangen en om liefde te geven. De steen trekt harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties aan en bevordert ook eigenliefde en zelfacceptatie. Rozenkwarts heeft een milde, zachte werking en werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s en bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid. De steen maakt ontvankelijk voor alle soorten schoonheid en stimuleert creativiteit en fantasie. Fysiek heeft de steen een positieve werking op het hart, de geslachtsorganen, seksuele problemen. de vruchtbaarheid, de borst- en longkwalen en voorkomt duizeligheid. Tenslotte helpt het bij ouderdomskwalen zoals de ziekte van Alzheimer en Parkinson.

Verzorging

Rozenkwarts kan onder invloed van (fel) zonlicht verkleuren

Sterrenbeeld

Stier en Weegschaal

Chakra

Hartchakra (4e)

Blauwe kwarts

Blauwe kwarts is een vitaliserende en rustgevende edelsteen. De steen zorgt voor rust, kalmte en ontspanning in tijden van stress en chaos. Blauwe kwarts helpt je orde op zaken te stellen en zorgt ervoor dat een angstig gevoel snel afneemt. De steen zorgt voor geborgenheid en tevredenheid. Blauwe kwarts stimuleert creativiteit en helder denken. Blauwe kwarts reinigt het keel- en voorhoofdchakra en stelt je open. De steen geeft hoop en kan je beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf. Blauwe kwarts heeft ook fysiek fijne werkingen, zo versterkt de steen je immuunsysteem en kan het helpen bij griep en verkoudheid. Blauwe kwarts kan helpen bij zenuw- en spierproblemen. Zo helpt de steen bij zenuwpijn, verlamming, spierzwakte en gevoelsstoornis.

Verzorging

Blauwe kwarts kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden

Sterrenbeeld

Stier en Waterman

Chakra

Keelchakra en Voorhoofdchakra (6e)

Amethist

Amethist heeft een beschermende en zuiverende werking. De steen bevordert zelfinzicht en helpt je om eerlijk te zijn naar jezelf toe over gedrag dat schadelijk kan zijn en niet in dienst is van je hoogste zelf. Het helpt je bijvoorbeeld om verslavingen te onderkennen en aan te pakken. Daarnaast geeft de steen ook inzicht in emotionele processen waardoor bepaalde (pijnlijke) ervaringen verwerkt kunnen worden en ook vermijdend gedrag op dit vlak veranderd kan worden. Amethist is vanwege haar reinigende werking ook heel geschikt om een ruimte te zuiveren. Samen met bergkristal en rozenkwarts creëert het een harmonische sfeer. Omdat het de bovenste chakra’s stimuleert, kan het de intuïtie, spirituele groei en inzichten bevorderen, zeker voor mensen die aan het begin staan van hun spirituele pad. Amethist heeft ook een reinigende werking op het lichaam en een positieve invloed op het zenuwstelsel, hoofdpijn en migraine en nachtmerries en andere slaapproblemen. De kwarts in amethistkwarts versterkt de werking van de amethist.

Verzorging

Amethist kan onder invloed van (vel) zonlicht verkleuren.

Sterrenbeeld

Vissen en Waterman.

Chakra

Voorhoofdchakra (6e) en Kruinchakra (7e)

Wat zijn chakra’s?

Chakra’s zijn energiecentra in het lichaam. De chakra is een onderdeel van het energetisch (of etherische) lichaam en worden -in het Oosten- ook wel als een lotusbloem aangeduid. De term ‘chakra’ komt uit het Sanskriet en betekent ‘wiel’ of ‘cirkel’, wat duidt op de eigenschap dat de chakra’s zich voortdurend in cirkels bewegen.

Bij yoga en meditatie wordt vaak verwezen naar chakra’s. De houdingen en technieken bij yoga zijn ontwikkeld om een bepaalde lichaamsdelen te stimuleren zodat energie daar goed doorheen kan stromen. En daarmee de chakra’s te openen. Met ‘openen’ wordt bedoeld dat de balans in chakra’s wordt hersteld zodat de energie goed en vrij door het lichaam kan stromen en je je lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel goed voelt. Het gebruikt van de ademhaling is bij yoga en meditatie een manier om de energiestroom door de chakra’s te stimuleren en daarmee de werking van de chakra’s te versterken. Door je ademhaling naar een bepaalde chakra te sturen en je te focussen op het gebied van je lichaam waar dat energiecentrum zich bevindt.

  1. Wortelchakra (Muladhara): bevindt zich bij je stuitje en wijst naar beneden. Het helpt je aarden en je stabiel en zeker te voelen.
  2. Sacraakchakra (Svadisthana): Ter hoogte van de onderbuik, onder de navel. Dit chakra gaat over het uiten van emoties, je creativiteit en je seksualiteit.
  3. Zonnevlechtchakra (Manipura): Ligt net oben je navel. De energie van dit chakra staat voor je passie, het durven innemen van je eigen ruimte, het voelen van je eigen identiteit en het kunnen bereiken van wat je wilt
  4. Hartchakra (Anahata): Ligt midden op het borstbeen in de hartstreek. Het gaat hierbij om liefde geven en ontvangen en de liefde voor jezelf
  5. Keelchakra (Vishuddi): Dit chakra bevindt zich op het strottenhoofd. De werking ligt in de communicatie, het kunnen uitdrukken wat je voelt en vindt. Dus ook eerlijk zijn naar jezelf hoort hierbij.
  6. Voorhoofdchakra (Ajna): Staat ook wel bekend als het derde oog en ligt op je voorhoofd tussen je ogen. Het chakra staat voor aanvoelen, intuïtie en helder zien.
  7. Kruinchakra (Sahasrara): Dit chakra ligt op je kruin. Het is het portaal naar het hogere bewustzijn, contact met je eigen spiritualiteit en oneindige wijsheid.